Terug

Bericht

Mike Boddé schrijft nieuw boek over bipolariteit: 'Het gaat steeds beter'

Muzikant en theatermaker Mike Boddé kwam er een jaar geleden achter dat hij een bipolaire aandoening heeft. Nu heeft hij er een boek over geschreven: Poolreiziger, de ontdekking van mijn bipolaire stoornis.

In zijn nieuwe boek vertelt Boddé openhartig over hoe het is om met bipolariteit te leven. Het is niet het eerste boek dat hij uitbrengt: in 2010 schreef hij het boek Pil over zijn depressie en de pillen die hij daarvoor slikte. "Nu die diagnose veranderde en ik dus ook andere medicijnen kreeg, dacht ik: dat moet ik wel aan mensen vertellen, anders hebben ze maar de halve waarheid gehoord", vertelt Boddé in een interview met RTV Utrecht.

"Bij mij komt eigenlijk alles tegelijk. Ik was ongelooflijk zelfverzekerd en heel erg lief, dan weer heel labiel, onzeker of somber. Het was een grote brei van emoties en gedrag. En voor mijn vrouw ook helemaal niet meer bij te benen natuurlijk." 

Inmiddels gaat het met Boddé naar eigen zeggen 'steeds beter'. Wel vindt hij het nog altijd vervelend dat zijn relaties met mensen onder druk zijn komen te staan doordat hij zo vaak van stemming wisselde. "Daar krijg je wel een klap van. Maar eigenlijk zou ik het leven nu toch wel weer een 7- geven."

Bron: RTV Utrecht

» Meer informatie..
Gemiddeld (0 Stemmen)

Gert-Jan van Tilborg
Het is een rauw en eerlijk boek geworden, doorspekt met de nodige humor. Bij de boekpresentatie in boekhandel Donner te Rotterdam lichtte Mike een aantal anekdotes toe en speelde hij enkele gevoelige pianostukken. 0nder andere een muziekstuk van de bipolaire componist Schumann.