Terug

Bericht

Positieve ervaringen met nieuwe app voor stemmenhoorders

Op vrijdag 28 juni promoveert Alyssa Jongeneel op haar proefschrift over haar onderzoek naar Temstem, een app voor stemmenhoorders.

Veel mensen horen weleens stemmen, maar voor sommigen is dit een dagelijkse strijd. Deze stemmen kunnen bijvoorbeeld beledigend en bedreigend zijn, waardoor mensen angstig en somber worden en zich terugtrekken uit het sociale leven. Medicatie biedt niet altijd een oplossing en psychologische hulp is niet altijd beschikbaar. Dit was de drijfveer achter het onderzoek van Alyssa Jongeneel naar Temstem, een app voor stemmenhoorders.

De app kun je op twee manieren gebruiken, en de effectiviteit van de functies is in het proefschrift aangetoond. Met 'dimmen' worden de stemmen naar de achtergrond geduwd en hierdoor hebben mensen minder last van de stemmen. 'Aanpakken' helpt bij het verwerken van nare stemmenherinneringen, deze worden minder naar en geloofwaardig.

"Tot nu toe zijn de ervaringen heel positief, mensen merken echt dat ze tijdens het spelen en nog een tijdje daarna, even geen stemmen meer horen. Ook helpt het hen om zich minder aan te trekken van wat de stemmen zeggen. Persoonlijk vind ik het een hele fijne en innovatieve manier van coping, die aansluit bij deze tijdsgeest en mensen met stemmen ondersteunt op moeilijke momenten", aldus Jongeneel op de website van Parnassia.

» Meer informatie..
Gemiddeld (0 Stemmen)

Geen reacties gevonden..