Terug

Bericht

Integrale psychiatrie: het beste van twee werelden?

Dat medicijnen niet de enige vorm van behandeling zijn, weten we. Zo vertelde prof. dr. Mark van der Gaag in een eerdere kennissessie al over cognitieve gedragstherapie (CGT) bij psychose. Maar hoe zit het eigenlijk met niet-reguliere zorg? Wat is het effect van leefstijl op lichaam en geest? Hoe kan zingeving een rol spelen in de ggz? En hoe combineer je reguliere en niet-reguliere zorg, zodat je het beste van twee werelden krijgt?

Daarover gaat de nieuwe kennissessie van MIND Ypsilon. De sessie is online (via Zoom) voor iedereen bij te wonen en vindt plaats op donderdag 27 juni 2024 vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan gratis via deze link.

De gastspreker van deze avond is Rogier Hoenders, psychiater bij Lentis. Hoenders richtte het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) op en is als bijzonder hoogleraar Zingeving, Leefstijl en GGZ verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Ook schreef hij een boek over integrale psychiatrie en werkte hij mee aan de generieke module Zingeving.

Vroeger werd gedacht dat psychiaters zich vooral niet met thema's als complementaire zorg, leefstijl en zingeving moesten bezighouden, weet Hoenders. `Gelukkig is de tijdgeest veranderd en zijn de ideeën over integrale psychiatrie behoorlijk bijgesteld. Natuurlijk kunnen we sommige ernstige aandoeningen niet alléén behandelen met aanpassingen in leefstijl. Maar de bijdrage die mensen zelf kunnen leveren, is heel lang onderschat.`

Wil je deze kennissessie niet missen? Meld je dan hier aan.

Bron: Ypsilon

» Meer informatie..
Gemiddeld (0 Stemmen)

Geen reacties gevonden..