Terug

Bericht

Witte flits openingsfilm Nederlands Film Festival 2024

Witte flits, het speelfilmdebuut van Laura Hermanides, beleeft op 20 september z`n Nederlandse première als openingsfilm van het 44e Nederlands Film Festival in Utrecht (20 t/m 27 september). Witte flits vertelt het waargebeurde verhaal van Aagje (Renée Soutendijk) en haar man Toon (Raymond Thiry) die samen de strijd voor hun psychisch zieke zoon Rick (Sanne den Hartogh) aangaan en hierin het grootst mogelijke offer moeten brengen. De film is vanaf 26 september te zien in de bioscoop. 

Wat doe je als je zoon niet meer wil leven? In Witte flits kampt de 42-jarige Rick al ruim 20 jaar met zware psychische problemen. Na een intensief, jarenlang traject krijgt hij toestemming voor euthanasie wegens ondraaglijk lijden. Zijn ouders Aagje en Toon staan nu voor de opgave om hem voorgoed los te laten en worden geconfronteerd met complexe gevoelens van twijfel, schuld, onmacht en bovenal de immense liefde voor hun zoon. 

Regisseur Laura Hermanides: "In 2013 werd ik diep geraakt door het verhaal van twee ouders die hun zoon liefdevol hadden gesteund in zijn strijd om euthanasie wegens ondraaglijk en uitzichtloos psychisch lijden. Terwijl ze in hun omgeving stuitten op weerstand en onbegrip, zag ik mensen die het grootst mogelijke offer brachten door de doodswens van hun zoon te accepteren en hem in alle liefde te steunen in zijn complexe weg naar een waardige dood. Ik ben vereerd dat Witte flits als openingsfilm van het Nederlands Film Festival mag bijdragen aan een open gesprek rondom dit thema."

Bron: persbericht

Gemiddeld (0 Stemmen)

Geen reacties gevonden..