Terug

Bericht

Wetenschap op Woensdag laat de schoonheid van hersenwetenschappen zien

Hersenonderzoek leidt tot baanbrekende en fascinerende ontdekkingen. Het leert ons die fantastische wereld van het brein wat beter te begrijpen. Het helpt om nieuwe hersenaandoeningen te voorkomen en beter te behandelen. En daar worden beslist stappen in gemaakt. Maar hersenonderzoek heeft ook een heerlijke schoonheid en deze blijft vaak onbekend bij het bredere publiek.

Studenten van Academie Minerva maakten kunstwerken bij 50 wetenschappelijke bevindingen over het brein. Een illustratie, een schilderij of animatie. Hun vertaalslag maakt de droge wetenschap aantrekkelijk en invoelbaar. Vanaf woensdag 1 mei wordt er wekelijks op sociale media een fascinerend feit gedeeld over het brein - met een kunstwerk dat een frisse en artistieke kijk biedt op wetenschappelijke ontdekkingen. Met dit project willen de initiatiefnemers een breed publiek laten kennismaken met hersenonderzoek.

Wetenschap op Woensdag is een samenwerking tussen Academie Minerva, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en het Universiteitsmuseum Groningen. Het project is gefinancierd door het Gewaardeerd! fonds van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. 

Bron: Wetenschap op Woensdag

Afbeelding: Polina Filippova

Gemiddeld (0 Stemmen)

Geen reacties gevonden..