Terug

Vraag

Ik lig overhoop met mijn apotheek. Slik al jaren quietiapine van Teva. Afgelopen jaar niet leverbaar dus krijg ik steeds het merk Sandoz. Deze werken averechts bij mij!! Maar de apotheek luisterd niet!! Elke keer een drama!! Ik lijdt hier echt onder maar weet niet meer wat ik kan doen. Help!? Iemand een idee??
|

(anoniem)
Beste,

Ik herken wat je schrijft: de ene keer krijg ik Q mee van Sandoz, Accord of Teva. Alleen ik merk niet veel verschil tussen de verschillende merken, maar er is wel een verschil en de ene zal er meer op reageren dan de andere persoon. Mijn apotheek wil wel een aantekening maken in mijn dossier dat er één bepaald merk wordt voorgeschreven. Ik kan twee dingen bedenken die wellicht te proberen zijn:
- contact opnemen met een andere apotheek bij je in de buurt met de vraag of zij wel dat ene merk kunnen leveren;
- Je behandelaar vragen een recept te maken waarbij de aantekening wordt gemaakt dat alleen dat ene merk geleverd mag worden.
Overigens heb ik net voor 3 maanden Teva geleverd gekregen, dus lijkt het erop dat Teva wel leverbaar is.

Succes!
Groet,
Stefan
(anoniem)
Er is een website waarop het KNMP precies bijhoudt van welke middelen er een tekort is: https://farmanco.knmp.nl
Als je zoekt op quetiapine en dan doorklikt, dan blijkt daaruit dat er inderdaad tekorten zijn, maar juist niet van Teva:
https://farmanco.knmp.nl/geneesmiddel/1997.html
Dat kan zó weer anders zijn en bovendien kan de ene apotheek nog voorraad hebben en de andere niet, maar het loont dus zeker de moeite om een apotheek verder te kijken. Of het inderdaad te regelen via je behandelaar.